I denne artikel, er der mange billeder, så systemerne har svært up-loade - kan kun tage et par stykker ad gangen, jeg skynder mig!
En este artículo, hay tantas imágenes, por lo que los sistemas tienen dificultades para subir - sólo puede tomar unos pocos a la vez, me apresuro!
Gran Canaria 2014
Så er vi på Grand Canaria, har vi været her før? Ja! det er så ment 4 eller 5 gang, og som sædvanlig er det Puerto Rico der står for skud. Vi har boet godt og mindre godt, i år er det mindre godt, vores hotel i år er Hotel Malibu, et 2 stjernet oppe over toppen på den sydlige side af Puerto Rico.
Hotellet er sku OK, vi er her ikke så meget, men det ligger for langt væk fra centrum, strand og havn. Vi køre i taxi hver gang, både op og ned, men heldigvis er det billigt, 4 € tror jeg. Malibu har både reception, minimarked og ristorante samt musik nogle aftner.
Jeg skal lige huske og sige, vi fik som sædvanlig et super lækkert morgen buffet i lufthavnen hos Le Sommelier, København. Nyd lige den her flotte bacon.
Vi ville gerne have nogle gode madoplevelser denne gang, og undgå CC Puerto Rico mest mulig, så jeg havde gennemgået vores tidligere materiale og optegnelser fra de foregående ferier på GC. Restauranter vi havde kigget ud, prøvet eller skulle undgå, men også hvad vi havde hørt og læst om. Jeg fandt frem til, at ”Grill Costa Mar” ubetinget måtte være den bedste fiskerestaurant i Puerto Rico,
vi har ikke prøvet den før, men det skulle den nu, så jeg sendte en mail til Dessi og Jimmy som driver Costa Mar, og bestilte bord for ”to” til vores åbnings aften. Vi tog en taxi, blev kørt lige til døren, til en skøn fiskerestaurant, beliggende ud til Puertonovos store havnebassin med lystbåde i alle størrelser.
Vores madoplevelse denne aften på Grill Costa Mar er selvfølgelig fisk, men vi starter dog med en fantastisk lækker spansk Tapas, som Marianne og jeg deler.
Efter at vi selv havde fået lov, at udvælge den eller de fisk vi syntes bedst om, hvilket vi for øvrigt havde gjort før tapas’en, serverede Diana og Dezzi de hele fisk ved bordet, disse en fladfisk og en rødfisk lå på en bund af tomater og bagte skive kartofler. Og det smagte!
Her
er
nogle
af
dagens
fisk
Efterfølgende skulle vi da også have kaffe og buca. En rigtig hyggelig første aften på Grand Canaria, og klokken var da også et par minutter i midnat før vi, som de sidste listede os ud i natten.
Prisen for en fed aften hos Dezzi og Jimmie med vin, kaffe og Buca. € 79,50..
Grill Costa Mar
Puerto Base Local 13/14/Juan Rodrigues
Puerto Rico
Tel. +34 928 56 20 17
www. Facebook/GrillCostaMar
Ingen nat uden ”Natteren” og da musikken strømmede ud fra McCools, en listig irisk Pub ved siden af Grill Costa Mar, måtte vi lige kigge ind, og smart nok stod der en lille fadøl og ventede på os. Godnat
Ny dag stod foran os, og vi fandt hurtigt frem til at ”Waikiki” på havnen skulle være vores faste udgangs punkt når vi startede dagen. Vi havde sidste gang vi var på Grand Canaria fundet den ”Kinesiske Mur”.
Hele vejen fra Puerto Rico havn og til Amadores strand løber en sti helt ude på kanten, og med vandet lige neden for. For god ordens må vi hellere kalde den for ”Den Canarieske Mur”. Så vi starter dagen hos Cafe Waikiki med en kop kaffe, noget let at spise eller blot nyder en is, før vi så begav os ud på den lange vandring (1 KM).Den Canariske Mur
På Playa Amadores lejer vi en parasol og liggestole, så vi bare kunne ligger der og flyde ud,
til tørsten eller den lille sult begyndte at pirre, Amadores strand er det eneste sted med ordentlig sand, det er lidt groft med OK, bragt ind over fra Sahara, men det ligner sand, og så føler man sig jo tryg.
Så er det tid til frokost, og hvorfor ikke på Ciao Ciao så kan man da rigtig føle sig hjemme. Avokado med rejer super godt, dejlig frisk avokado og god dressing, men bedst er de rygende varme olie stegte rejer i hvidløg, mums.
Avocado & Rejer
Dampende varme rejer i hvidløgsolie
Pris for frokost € 25,90
Ciao Ciao
Playa Amadores
CC Amadores, Local 33-35
Tel. +34 928 560 384
www.ciaociao-amadores.com
Efter nogle timer I sol og skygge, er det igen tid til den lange vandring ad muren. Belønningen venter dog for enden nemlig Waikiki, hvor der ventes med en frisk drinks eller en iskold fadøl.
Restaurante Waikiki
Calla puerto Grane/ Doreste y Molina
Puerto Escala
Puerto Rico
Tel.
Medio fadbamse €€ € 2,90
Vi runder lige CC og El Caoricho for en enkelt kold fadbamse i varmen, før vi skal hjem til hotellet, for at skifte til det pæne tøj, i aften skal vi til Mogán, til en fiskerestaurant ved navn Playa de Mogán.
Vi ses
Aftenen er lun, vi sidder lidt foran hotellet, der er lidt run på taxierne, men efter et kvarters tid dukker den op. Endnu en gang var det en pige, og som syntes det var en fornøjelse, at vi ville til Mogán. Hun var nemlig født og opvokset der, ja hele hendes familie boede her stadig. Så der skulle ikke så meget forklaring til omkring vores bestemmelsessted. Og nemt og sikkert var fremme ved Playa de Mogán, i havne- kvarteret. Igen et pletskud af en madhule. Frisk fisk og dejlig og en ny variation af Tapas’en.
Her fisken som vi valgte denne aften, flot fyr og meget udtryksfuld, kunne godt minde lidt om en hvis ”Kim L”, men det kan fisken jo ikke gøre for!!!!
men først den skønne Mixto de Tapas!
Med vinos blancos, agua og kaffe til os begge, måtte vi slippe 86,03 € (inkl. 7% tax) husk lige at her i Mogán og Puerto Rico har mange restauranter tax på 5-7 %. Her hos Playa de Mogán er det pengene vær! Så pyt.
Playa de Mogán
Avenida del Castillete 8
Puerto de Mogán
Tel 928 565 135
www.restauranteplayademogan.com
Vi gik lidt i gaderne i det gamle smukke havnekvarter her i Puerto Mogán, meget, meget flot og malerisk, små gader, farverige huse og blomster.
Efter at have snuset rundt i gaderne, duftede blomsterne og indåndet atmosfæren, var det tid til at se Puerto Rico, så vi fandt taxiholdepladsen og fik en vogn hjemad. Da natten stadig var ung og vi ikke havde hastværk med at se hotellet, satte chaufføren os af ved havnen.
Fra Puerto Escala og til CC Puerto Rico er der ikke længere end en god gåtur, så det er hvad vi gør. Centret er et stort spisested, jeg tror, en slag på tasken omkring 50 restauranter af alle forskellige slags, lige fra den danske Kro, mexicanske, chines og vietnamesisk, irske pubs, is og kaffebarer.
Og oppe på 2. sal i det bagerste hjørne ligger et lille ”spillested” for dragsqueens. The Funny Boys gi’r den for fuld udblæsning. Tjek efter om de spiller den uge hvor du er i byen, det er en stor oplevelse, giv dig tid til at opleve dem.
Funny Boys 2010
CC Puerto Rico
Hvad angår restauranterne her i centret, kan der siger en masse for og endnu mere imod. Det er alt-andet-lige turistfælder de fleste af dem. I bund og grund gælder det vel alt hvad der er på øen. Lige nu vil jeg blot fremhæve, de to som jeg syntes leverer varen. Balcon Canario som vi har fået anbefalet af flere lokale borgere, og tidligere har spist på flere gange, dog ikke på denne ferie.
Den anden er Mama Pino, på 1. sal midt i centret, ejeren af Mama Pino, Juan er meget stolt af sin restaurant, som er opkaldt efter hans mors pigenavn.
Juan er også kok og tilbereder en del af retterne i et åbent køkken ved indgangen.
Nå! men lige nu og her, så er vi nået op til vores foretrukne cafe, El Capricho. En af vores ynglings beskæftigelser er jo blot at sidde og nyde menneskeheden, se på folkevrimlen og gerne med et nip til en drinks eller med lidt koldt fadøl. Og her er der jo virkelig noget at se på, de hvide er lige kommet, de røde har været her i 3 dage og de brune! Ja, de bor her.
Så er det ud i mørket og find en taxi, til al held holder de lige udenfor, der er mange der skal hjem, men heldigvis er der også rigtig mange taxier.
God nat og sov godt.
Pust og støn! 3 timer i solen på Playa de Amadores, vi er stået op til endnu en solrig dag, og ligger på stranden. Det er helt klart tid til en let frokost. Den stod, (frokosten) og kalde på os oppe fra Las Caracolas de Amadores. Maria er en meget sød og frisk tjener, hendes chef Mattias er kontant på vagt for alle har det godt.
Stedet er et af de mindre, men pænt og hyggeligt. I dag tog vi bare og delte en Tapas, og så en gang rejer i hvidløgsolie, de var så fantastiske i går hos Ciao Ciao,
At jeg var nød til at prøve dem igen, de var bestemt lige så gode her hos Caracolas.
Las Caracolas de Amadores
Playa de Amadores L 49
Tel +34 928
www.
Efter en lang hård dag ved vand og strand, er det jo dejligt, at trække hjemad og til lidt skygge, og hvor er det bedre end Waikiki på kanten af Puerto Escala.
Sidde og kigge på livet i havnen og travle turister, som har fået nok sol og bare vil hjem til deres hotel, eller de der kommer hjem fra deres delfintur ude på havet, alt dette medens vi nyder, at men har en kold fadøl inde for rækkevidde.
Det næste der skal ske, er aftens måltid på El Gaitero, denne ligger i CC Ola’s på Av. Joaquin Blanco Torrent, et lille ”madcenter” i den østlige side af Puerto Rico, et center med, så vidt jeg løseligt har talt rummer 15 restauranter o.l. og et Supermarked. 6 af disse er i top20 ud af små 100 restauranter i området.
Vi havde bestilt bord, og kom sådan nogenlunde til tiden. En storsmilende og meget sød Carmen tog imod os viste os til rette. Vi fik sat os og fik menukort, og som man se på billederne stod den på fisk igen i dag. Lubina a la sal, vi plejer bare at kalde den, ”den der saltfisk”, og som på alm. dansk er en Havbars.
Lidt grønt blev det også til!
Selskabet ved siden af os havde bestilt mexicansk kaffe, det så jo spændende ud så det måtte vi også prøve.
Carmen fandt alle remedierne frem igen og begyndte forfra, med varme, ild og blå lys.
Alt i alt blev regningen her hos El Gaitero € 66,10 (her er Tax inkl. i menu priserne).
El Gaitero
C:C; OLA’s
Joaquin Blanco Torrent
Puerto Rico
Tel. +34 928 562 044
www. restauranteelgaitero.com
dagen slutter en kaffe og is på El Capricho, før taxien bringer os sikker til vores hotel.
Ses i morgen
Dagen starter med breakfast på Waikiki.
I dag tror jeg vi taget på tur til Arguineguin.
Om lidt skal vi med båden over til Arguineguin. Vi har tjekket ud om afgang og ankomst, købt billetter, så vi er klar.
Turen forløber stille og roligt, solen stråler, vandet er blankt og vinden behagelig. Under vejs lægger vi til i Anfi, turistby der er mindre end lille, med en flydende anløbsbro. Et par stykker af og et par stykker på og vi er videre mod Arguineguin. Et mærkeligt syn møder os her på havnen, noget som vi først tror er en souvenirbutik, viser sig at være noget ganske andet. Et lille tempel, alter eller et symbol, et mindesmærke for faldne fiskere eller andre af byens borgere som har mistet livet på havet, det hænget ganske givet sammen med havet på grund af beliggenheden her på havnen.
Et lille Tempel
eller måske
et Alter
Her på havnen ligger til gengæld en fiskerestaurant, Som virker kedelig og meget interessant. Kedelig fordi den ikke har gjort meget stags af sig, interessant fordi den ligger her på molen, fordi den ligger klods op af fiskeaktionen, interessant fordi den bugner med friske fisk,
og det er nok til at trække gæster til.
Cofradia de Pescadores
Er afgjort en af de restauranter som ligger
højt på min liste til næste år.
|
Priserne er
bare på
den rigtige
side af 50 €
for to.
Cofradia de Pescadores
Muelle Pesquero de Arguineguin
Arguineguin
Tel. +34 928 150 903
Bordbestilling nødvendig.
www.
Efter en kold øl hos Cofra dia gik vi en tur på i byen, faktisk hele vejen rundt om havnene, det er ligesom to, så har de, lidt længere rund ”the Swimming Pool”, et kæmpemæssig inddæmmet badeområde, som er lige så stort som havnen.
Vi nåede dog ikke så langt, men blev hængende på området omkring Calle La Lajilla. Et sted hvor folk samledes oppe, med udsigt over strandbadet og havnen, et sted men mange cafeer og restauranter, og selvfølgelig mange turister. Vi faldt ind hos ”Kaptajnen” på Los Antonios, en af de mange turistrestauranter for at få lidt frokos
OK! Turist mad for en turist restaurant Los Antonios, Arguineguin
Los Antonios
Calla la Lajilla
Arguineguin
Tel. +34 928 150 244
www.restaurantelosantonios.com
så er det tid til hjemturen, ned til båden, det vat lige så skøn en tur hjem!
Efter ”eftermiddags tee” og netning på hotellet er det igen tid til, at finde en af de små madhuler. Valget denne aften er en gammel kending, Acaymo over i Mogán, det rigtige Mogán, som ligger 10 KM inde i landet fra Playa de Mogán.
Acaymo er en af de restauranter, vi har fundet med hjælp fra de lokale. Det er en helt supreme madhule, og ligner bare noget man køre forbi, men som vi har oplevet så ofte før, man skal ikke lade skindet bedrage.
På Acaymo hos Juan har vi spist mange gange siden vi første gang besøgte Gran Canaria.
De er faktisk rigtig gode til fisk, selv her oppe mellem bjergene, men det er altid når det er køddag, vi tager op og besøger Juan, værten på Acaymo.
Af alle de T- bone steaks som vi har haft fornøjelsen af i gennem tiderne og rigtig mange forskellige steder, er Juans nok noget af det ypperligste. Så selvfølgelig stod den på T- bones denne aften. De er så store, og derfor bestilte vi også de mindste, JA-AK! Vi kunne da overhoved ikke spise op. Vi havde bestilt deres flotte, flotte Tapas. Se selv!
Det der grønne stats, det smager så man får lyst til at synge for kokken. Ramt lige i plet.
Og T – Bone steaken ja! den kan man bare blive glad i låget af. Acaymo er virkelig min ynglings restaurant i Puerto Rico området.
Så er man mæt!
Efter en dejlig aften hos Juan, vores glade vært, måtte vi betale 85 € for Tapas, t – bone, vin, vand og kaffe med Sambuca, og selvfølgelig fik vi også en Limoncello på husets regning.
Her hos Acaymo har de alle væggene overklistret med visitkort, så gæt lige hvis visitkort der også hænger her. Ja! nemli’.
Her et billede fra et tidligere besøg!
God ide, at bestille bord!
Acaymo
El Tostador 23
Mogán
Tel. +34 928 569 263
Åben alle dage 12:00 – 23:00
www.
I aften undlader vi yderligere eskapader, klokken nærmer sig tolv og der er alligevel et stykke vej hjem.
God Nat.
Solen står varmt og brændende ned over os. Marianne sveder tran på sin liggestol, jeg derimod er noget mere komfortabel og afslappet i skyggen af min parasol. En ny dag er over os og vi er allerede på stranden.
Det er jo det vi skal! Klokken nærmer sig 14, og på restaurant Zenubia, en af strandpromenadens uendelige mange restauranter, står de kolde fadbamser og kalder, det er sku værrere at høre på end ”Gorri”.
Aftens in-sted er CC Puerto Rico, vi må selvfølgelig prøve et enkelt spisested, i Puerto Ricos centrum. Og madsteder er der nok af, som jeg har skrevet tidligere i denne artikel, et af de bedste bud Mama Pino, midt i centret på første.
Mama Pino har udover det traditionelle køkken et sted bagude, et slags åbent udekøkken helt fremme ved indgangen, hvor en kok og Mama Pinos ejer Juan står for tilberedningen af en hel stribe menukortets retter. Bl. a T- bone steaks, de tallerkner der kommer ind på bordet, er komplette med tilbehør som kartofler, grønt og sovs, meget lig hvad vi får herhjemme. Som en italiensk eller spansk restaurant i Danmark, har tilrettet deres menu til danske forhold. Det har de sku også gjort her, centret her er ”Little Denmark”. Når jeg alligevel fremhæver Mama Pino er det selvfølgelig fordi jeg mener kvaliteten her er bedre, standarden er højere både maden, betjeningen og stedet. Jeg kunne såmend godt have undværet de skandinaviske flag i loftet.
For at komme tilbage til maden, var det lidt op af bakke denne gang, fordi Mariannes mad blev serveret på et andet bord, og vi måtte vente ekstra lang tid før den kom. Den var dog super da den endelig kom. De undskyldte og undskyldte og på alle måder, og på alle måde at gøre det godt igen. vi fik blandt andet de flotteste isdesserter, som I ser på billederne på huset samt lemoncello med op fyldning.
Vi sprang Tapas’en over, hvilket heller ikke gjorde det nemmere for dem at rette deres fejl, Vi havde valgt kalvekottellet og en lille t-bone med grillede grønt, jeg fik kartoffelmos og Marianne en bagt kartoffel.
Efter fik vi så dessert og kaffe og Buca, og med en god flaske rødvin måtte vi slippe med € 60,-
Sonõr Juan, vi kommer forbi igen.
Mama Pino
Centro Commercial Puerto Rico
Puerto Rico
Tel +34 928 725 440
Find Mama Pino på Facebook
Hygge på centret og så hjem i seng.
Torsdag, efter den morgen friske morgen mad hos Waikiki, står dagens udfordring på en sejltur til Playa de Mogán.
Flot tur og en rigtig smuk indsejling til Playa de Mogán, det gamle havnekontor og alle de skønne bygninger med farvede kanter, tager sig smukt ud i den dejlige marts sol.
Playa de Mogán er simpelhed så smuk og hyggelig i de små billøse gader, de små firkantede huse med forskellige farvetegninger, broer over gaden, mange med beboelse i,
de overvældende, Bourgonvilla blomster vælter ud fra alle sider. Palmerne og de Louisiana inspirerede altaner, de små torve med Pavilloner og
de gamle lygtepæle, lystbådehavnen, og helt klart de mange, mange restauranter og caféer.
Mon ikke det er tid til
En lille frisker?
Vi dalrede lidt mere rundt i de små gader, jeg havde et par restauranter jeg lige skulle tale med værterne på samt tage nogle billeder, fra et par vi tidligere havde spist på.
Her La Cucina.
Massimilliano og hans kone Anna driver dette lille paradis af et madsted. Det sker fantastiske ting i det, som I kan se; meget lille køkken. La Cucina ser ikke ud ret meget, men også her er det, at man ikke lader sig narre.
Den lille plads foran, hælder meget og utrolig nok at man kan sidde her og spise, har kun 4-5 borde.
La Cucina er nok Playa de Mogáns mindste restaurant, men det er kongemad.
En anden restaurant fra fortiden er Tu Casa
Her et billede fra 2010
Klokken nærmede sig sku alligevel 15, og den lille sult begyndte så småt, at indfinde sig i mave og mund, så dette måtte straks udbedres.
Vi havde udvalgt os Casito Mediterraneo på havnefronten. Casito mediterraneo er nok det aller ypperste i Mogán. Sådan skulle det blot ikke gå i dag, alt var optaget og med en udsigt til tre kvarter til en times ventetid, valgte vi så naboen Basil’s som selvsagt også ligger på havnefronten.
Jeg vil bare sige, vi havde ingen grund til at ærgrer os. Vi fik en super god betjening af et frist og smilende personale, maden var også her helt i topklasse.
Og prisen lå nok en smule under naboen.
Starter ØL, Hummersuppe, fiskesuppe, super Tapas, hvidvin, vand og meget flot isdessert og kaffe. 1½ times pragtfuld udsigt over havnen og hav i alt € 65-,
OK! Casito Mediterraneo havde vi dog ikke opgivet helt, så vi gik lige ind til Robert og bestilte bord til os, til aften efter, altså fredag.
Det var ved at være tid til at finde båden og komme tilbage til Puerto Rico. Blot en lille good-bye en hos Patio Canario før vi går.
Turen hjem gik lige så godt som udturen!
Om aften gik det næsten som til frokosten. Vi havde tænk, at vi ville nyde vores aftensmiddag nede i kanten af stranden og havnen, nærmere bestemt hos La Cantina, ned på Calla Doreste y Molina. Her ligger der en stribe restauranter, faktisk 6 stykker, hvis forside at spæret af en lille mur eller et højt bed om du vil, det betyder, at hvis du vil ind i en af de midterste, sniger du dig hen langs de øvrige, der stod bare så mange gæster i den ende, hvor La Cantina ligger, så vi forsøgte fra den anden side, med det resultat, at vi blev kidnappet af Thomas,
og til ingens fortrydelse
Vores mad denne aften var som de foregående aftner, aldeles fremragende, det var igen fisk der stod på vores menu, vi blev trods alt mindre og mindre brødflove som ugen gik, og derfor sprang vi også forretterne over nu, ve bestilte en ”dorada Especial” med tilbehør, canarieske kartofler, samt ”Trio de Pescado” tre slags fisk med lidt skaldyr. Efterfølgende fik is med fløde, ”fresas con nata” og sluttede af med Americano y capuccino, altså kaffe.
Denne aften blev regningen på bare € 68,40. her var tax også indregnet i prisen. Så priserne på menukortet indeholdt ingen overraskelser.
Efter en frisk spadseretur op igennem byen, fik vi lige en ekstra kop kaffe og en natter.
Se lige nogle nat billeder fra Puerto Rico strand og bypark, der er da skønt!!
Så taxien til vores hotel.
Det er fredag, solen overgår sig selv, varmen også, stranden kalder, vandet!!!
Det er strandtur, det er Playa de Amadores, strandbarer og kolde fadbamser.
Så er stilen lagt. Det bliver bare en dag på liggestolen, ventende på frokostfløjten.
Det var da også svært, at vente længere end til kl. 14. for der kom duften af pizza oppe fra Ciao Ciao, så vi stillede den lille sult, ved at dele en Pizza med artiskok og spansk skinke.
Efter bare to timer var vi på den igen, denne gang var til rigtig frokost, vi gik på Zenubia. For at vi ikke skulle være alt for mætte til vores aften program, valgte vi lidt ”let”, hvidløgsbrød, suppe og avocadosalat, så skulle den vist være hjemme.
Zenubia
C C Playa de Amedores
Amedores
Tel +34 928
Så et par timer i solen og hjem og nette os til i aften.
Vi tog af sted med taxi, og ankom til Casito Mediterraneo i Mogán omkring kl. halv ni. Vi kom hurtigt til bords, en storsnakkende Robert havde styr på situationen. Robert er Englænder og driver sin lille butik, sammen med sin kone Christine, men før jeg skriver mere, vil jeg lige lade billederne tale for sig selv.
Skønt ikke?
Robert her sammensat vores menu denne aften, vi ønskede fisk og resten var fuldstændig op til ham. Tapas’en er vel den bedste vi har fået denne gang på Gran Canaria. De to forskellige slags, var tilberedt med stor omhyggelighed og smagte fantastisk, desserten spændende med sød vin til. De kan sku ikke lave kaffe her på Gran Canaria, med denne er rigtig god. Vinen som Robert også havde valgt var i topklasse. En helt igennem dejlig aften. Vi fik i øvrigt også Spumante til starter. God oplevelse!
Lige et par billeder udefra.
Aftenstemning
Eftermiddag i solen
Aftenhygge inde i restauranten
Casita Mediterrareo
Loc 107
Puerto de Mogán
Tel. +34 678 923 671
Lur mig om ikke også vi lige når lidt natteren på EL CAPRICHO!
El Capricho
C:C: Puerto Rico
Puerto Rico
Vi ses i morgen!
Lørdag ØV, har lige husker, det er i dag vi skal hjem til Danmark. Men, men det har virkelig været er herlig ferie. SUPER! SUPER! tak til Gran Canaria.
Hej! Vi har lige et måltid endnu: Frokost
Så det blev på Las Brasas, i vores center.
Bussen køre kl. 15:30
Vi høres ved!